Achtergrondscan

Een achtergrondscan is een scanmodus van Kaspersky Endpoint Security waarin geen meldingen aan de gebruiker worden weergegeven. De achtergrondscan vereist minder computerbronnen dan andere scans (zoals een volledige scan). In deze modus scant Kaspersky Endpoint Security opstartobjecten, opstartsectoren, het systeemgeheugen en de systeempartitie.

Om het gebruik van computerbronnen te beperken, is het raadzaam om in plaats van een volledige scan een achtergrondscan uit te voeren. Dit is niet van invloed op het beveiligingsniveau van de computer. Deze taken hebben hetzelfde scanbereik. Om de belasting op de computer te optimaliseren, voert het programma niet tegelijkertijd een volledige scantaak en een achtergrondscantaak uit. Als u al een volledige scantaak hebt uitgevoerd, start Kaspersky Endpoint Security geen achtergrondscantaak gedurende zeven dagen nadat de volledige scantaak is voltooid.

In de volgende gevallen wordt een achtergrondscan gestart:

Bij een inactieve computer wordt de achtergrondscan onderbroken als aan een van de volgende voorwaarden wordt voldaan:

Wanneer Kaspersky Endpoint Security een achtergrondscan uitvoert, worden geen bestanden gescand waarvan de inhoud zich in de OneDrive-cloudopslag bevindt.

Achtergrondscans inschakelen via de Beheerconsole (MMC)

Achtergrondscans inschakelen via de Webconsole en Cloudconsole

Achtergrondscans inschakelen via de programma-interface

Raadpleeg ook: Het programma via de lokale interface beheren

File Threat Protection inschakelen en uitschakelen

File Threat Protection automatisch pauzeren

Samengestelde bestanden scannen